فرم ۷ هدایت تحصیلی چیست؟
این فرم ملاک اصلی ثبت نام دانش آموزان بوده و با توجه نمرات پایانی دانش آموزان در پایه هفتم با ضریب یک، پایه هشتم با ضریب یک و پایه نهم با ضریب سه به عنوان عملکرد تحصیلی سه ساله آنها، با سایر دانش آموزان پایه نهم منطقه به تفکیک جنسیت مقایسه میشود.
عملکرد تحصیلی سه ساله دانش آموزان با سقف ۱۰۰ نمره تراز شده و با توجه به میزان اهمیت و ضریب دروس مختلف در متوسطه اول برای ورود به شاخه یا رشته تحصیلی مورد نظر و نیز نمرات کسب شده در آن دروس، هر کدام از رشتههای تحصیلی شاخههای نظری، فنی و حرفه ای و کاردانش، نمراتی با سقف ۱۰۰ دریافت میکنند.
والدین و دانش آموزان گرامی توجه داشته باشند برای ورود به رشتهی مورد نظر باید شروط ذیل به ترتیب محقق گردد:
شرط اول
اولین شرط برای ورود به رشتهی تحصیلی مدنظر این است که باید حد نصاب نمره لازم برای ورود به هر رشته را کسب نمود. در اینجا به حدنصاب نمره لازم برخی از رشتههای پرطرفدار اشاره خواهیم نمود:
رشته تجربی
در این رشته باید دانش آموز بتواند حداقل میانگین نمره درس علوم در پایه هفتم(باضریب یک)، پایه هشتم(با ضریب یک) و پایه نهم(با ضریب سه) ۱۴ و حداقل میانگین نمره درس ریاضی در پایه هفتم(با ضریب یک)، پایه هشتم(با ضریب یک) و پایه نهم(با ضریب سه) ۱۳ را کسب نماید. این اولین شرط کسب مجوز ورود به رشته تجربی میباشد.
در سایر رشته ها مانند رشته ریاضی نیز حداقل میانگین نمرات سه ساله درس ریاضی ۱۴ و حداقل میانگین نمرات سه ساله درس علوم ۱۳ میباشد.
در رشته انسانی نیز حداقل میانگین نمرات سه ساله درس فارسی ۱۴، حداقل میانگین نمرات سه ساله درس مطالعات اجتماعی ۱۳ و حداقل میانگین نمرات درس عربی ۱۲ میباشد.
شرط دوم
با نگاهی به فرم شماره ۷ هدایت تحصیلی متوجه میشویم که عملکرد تحصیلی سه ساله دانش آموزان در شاخهها و رشته های مختلف تحصیلی، به ترتیب الف و ب دسته بندی شده است.
درج گزینه الف و ب در هر رشته یا زمینه، متاثر از دو عامل وضعیت عملکرد تحصیلی سه ساله دانشآموز نسبت به سایر دانش آموزان هم جنس منطقه و نیز ظرفیت ثبت نام آن رشته در سال تحصیلی پیشرو میباشد.
درج گزینه الف و ب به منزله احراز شرایط اولیه برای ورود به رشته مدنظر هست ولی اولویت ثبت نام برای دانش آموزان به ترتیب از الف به ب میباشد.
میتوان این گونه بیان نمود که پس از ثبت نام دانش آموزانی که در رشته خاصی اولویت الف دارند؛ چنانچه ظرفیت خالی باقی ماند امکان ثبت نام اولویت ب آن رشته وجود دارد.
نکته بسیار مهم
ممکن است دانش آموزی در یک رشتهی خاص اولویت الف کسب نماید ولی با توجه به محدودیت ظرفیت ثبت نام در آن رشته موفق به ثبت نام نشود. در چنین شرایطی امتیاز دانش آموزان هم جنس منطقه در آن رشته از بیشتر به کمتر مرتب میشود که اصطلاحا به آن لیست فضلی گفته میشود؛ و مطابق با ظرفیت آن رشته در جنسیت مدنظر افراد دارای امتیاز بیشتر مجوز ورود به آن رشته را کسب میکنند.
ثبت نام دانشآموز در مدارس غیردولتی، تیزهوشان و شاهد تابع قوانین و شرایط خاص خود میباشد.
در صورتی که دانش آموز حدنصاب لازم برای ورود به یک شاخه یا رشتهی خاص را کسب نکرده باشد؛ در قسمت اولویت آن رشته در فرم شماره ۷ به صورت خودکار هاشور زده میشود و امکان ثبت نام در آن رشته را به غیر از رشته ها و زمینه های شاخه کاردانش، به هیچ عنوان نخواهد داشت.
چنانچه دانش آموزی در همهی رشته ها و زمینه های شاخه های نظری، فنی و حرفه ای و کاردانش هاشور خورده باشد؛ با تصمیم کارگروه هدایت تحصیلی مدیریت آموزش و پرورش شهرستان به سمت رشته های شاخه کاردانش جهت ثبت نام هدایت میشود.